Het 82,2 meter lange schip ligt bij Scheepswerf Kooiman Hoebee in Dordrecht voor een verlenging met 37,1 meter.

Systeemintegrator Alewijnse heeft een contract getekend voor de elektrische refit van trailing suction hopper dredger (TSHD) Swalinge uit de vloot van Den Herder Seaworks, een belangrijke speler in mineralenwinning in de Noord-Europese wateren. Het 82,2 meter lange schip ligt bij Scheepswerf Kooiman Hoebee in Dordrecht voor een verlenging met 37,1 meter, waardoor de laadruimte met 1300 m³ kan worden vergroot.

Succesvolle samenwerking

Met de nieuwe opdracht bevestigen Alewijnse en Den Herder Seaworks hun jarenlange succesvolle samenwerking op het gebied van elektrische installaties en automatisering. Eerder leverde Alewijnse al met succes een refit van de TSHD Swalinge op en daarnaast een complete elektrische afbouw van zusterschip TSHD Spauwer. Bovendien verleent Alewijnse al jarenlang service en onderhoudsdiensten aan boord van schepen uit de vloot van Den Herder Seaworks.

Complete engineering

Alewijnse, een wereldwijde speler met meer dan eeuw ervaring in maritieme elektrotechniek, is aan boord van de Swalinge verantwoordelijk voor het complete engineeringspakket, het hoofdschakelbord en diverse panelen om de bekabeling te verlengen en aanpassingen aan diverse subsystemen. De eigenaar wil de Swalinge met 37,1 meter verlengen om het laadvolume te vergroten en zodoende de afnemers van veel meer zeemineralen te kunnen voorzien.

Alewijnse is een betrouwbare en professionele partij. De projecten verlopen voor beide partijen erg goed. Wij zijn zeer tevreden over de uitgebreide kennis en expertise, flexibiliteit en service en de kwaliteit van de afgeleverde schepen.

Pieter den Herder van Den Herder Seaworks over de samenwerking

Alewijnse skills

Alewijnse Accountmanager Pieter Vosselman vult aan: “We hebben in de loop van de jaren een goede relatie met elkaar opgebouwd, waarbij Den Herder veel vertrouwen heeft gekregen in de Alewijnse skills. We zijn blij dat we het partnership mogen uitbreiden met een nieuwe refit voor de Swalinge. Door onze zeer gemotiveerde medewerkers met kennis van zaken zijn wij in staat om wij dit grote en unieke schip met succes op te leveren en tijdig in bedrijf te krijgen voor de eigenaar. Daar gaan wij 100% voor.”

View Swalinge

Swalinge

De Swalinge is in 1977 gebouwd als coaster en na aanschaf in 1996 door Den Herder Seaworks B.V. omgebouwd tot sleephopperzuiger, voorzien van een vacuüminstallatie om haar lading voor en tijdens het lossen droog te kunnen pompen. De droog-losinstallatie met loskraan, transportbanden en walband zijn naar eigen inzicht ontwikkeld en gebouwd. De lostijd van de Swalinge bedraagt gemiddeld anderhalf uur. De sleephopperzuiger is verder uitgerust met bodemdeuren en een walpersinstallatie, waardoor ook onderhoudsbaggerwerkzaamheden, strandsuppleties en het vullen van depots kunnen worden uitgevoerd.

Den Herder Seaworks

Den Herder Seaworks is een belangrijke onafhankelijke dienstverlener op het gebied van zand- en grindwinning in Noord Europa. Met geavanceerde sleephopperzuigers worden afnemers beleverd o.a. in Engeland, Frankrijk, België, Duitsland, Polen, Nederland en een aantal landen grenzende aan de Oostzee.

Alewijnse

Alewijnse heeft meer dan 130 jaar ervaring in maritieme en industriële technologie en neemt deel aan grote nieuwbouw en refit projecten over de hele wereld. Als allround systeem integrator biedt Alewijnse een uitgebreid pakket aan technische oplossingen, zoals elektrische installaties, systemen voor energieverdeling, opwekking en aandrijving, proces automatisering, audio, video & ICT en systemen voor veiligheid, navigatie en communicatie. Daarbij werkt het bedrijf aan een duurzame toekomst door het ontwerpen van nieuwe technieken, zoals brandstofceloplossingen, hybride voortstuwing, LNG-oplossingen en maritiem en industrieel energiemanagement.

Ready for innovation?

Lets connect!
Industrial environment
Service