Als Commissioning & Service Engineer heeft Bogdan een heel gevarieerde baan, van inbedrijfstellen tot en met de nazorg. Technologie blijft zich ontwikkelen, dus je moet up-to-date zijn. Bogdan vertelt waarom hij voor Alewijnse koos.

Bogdan werkte als 20-jarige servicecoördinator in Roemenië. Zijn eerste kennismaking met Nederland was een opleiding van 3 weken bij een bedrijf in Drachten. Hij werd meteen verliefd op Nederland. Zijn doel werd om naar Nederland te verhuizen, maar Bogdan wilde ook graag zijn studie afmaken. “Nadat ik mijn bachelor had gehaald, ging ik solliciteren. Na verschillende sollicitatiegesprekken kreeg ik de kans om bij Alewijnse te komen werken. Ik werd uitgenodigd om een dag naar Nederland te komen en kennis te maken met het team. Daar kreeg ik te zien wat het werk precies inhoudt. Het viel me direct op dat Alewijnse een professioneel bedrijf is, waar ik graag deel van wil uitmaken .”

Bogdan verhuisde van Roemenië naar Nederland. Inmiddels voelt hij zich hier helemaal thuis. “De communicatie met collega’s verloopt altijd heel soepel. We spreken veel Engels, maar ik ben ook Nederlands aan het leren. Ik krijg daar ook hulp bij van collega’s, daardoor gaat het steeds beter. Ik kom ook regelmatig Roemeense collega’s tegen, dan spreken we natuurlijk wel af en toe Roemeens.”

Bogdan working

Bij Alewijnse kreeg ik meteen de kans om mijn technische kennis uit te breiden en mijn vaardigheden verder te ontwikkelen. Daardoor word ik steeds beter in mijn werk.

Bogdan Stanescu, Commissioning & Service Engineer

“Nederland staat wereldwijd bekend om de scheepsbouw. Ik wilde altijd al het beste van het beste. In mijn ogen was dat Alewijnse. Alewijnse heeft een rijke geschiedenis met veel mooie projecten. Het is een bedrijf dat wordt aangedreven door technisch gepassioneerde mensen die houden van nieuwe uitdagingen. We leveren state-of-the-art oplossingen en dat trok me meteen aan. De samenwerking met topmerken op het gebied van navigatie en communicatie maakt het compleet voor mij. Alles bij elkaar maakt Alewijnse een uniek bedrijf in de markt.

Bij Alewijnse kreeg ik meteen de kans om mijn technische kennis uit te breiden en mijn vaardigheden verder te ontwikkelen. Daardoor word ik steeds beter in mijn werk. Ik ben blij met de collega’s om mij heen en de flexibiliteit. Er heerst een teamgevoel en we hebben allemaal een professionele houding. Ik werk het liefst met technisch gemotiveerde mensen."

De tevredenheid van een klant bij het installeren van onze oplossingen, is voor mij een grote motivator om steeds beter te worden en project na project op een beter niveau te presteren.

Bogdan Stanescu, Commissioning & Service Engineer

"Ik ben trots op dat ik mezelf in de afgelopen jaren heb kunnen ontwikkelen. Nu ben ik meer gespecialiseerd op het gebied van NavCom. Onze projecten zijn echt uniek! Ik kom, samen met collega’s, op de meest bijzondere plekken. Daar ligt dan het schip waar we nodig zijn. Ik ben blij dat ik deel uitmaak van dit proces. Het fijnste gevoel is dat je aan het eind van een project een tevreden klant achterlaat, dan weet je: we hebben het samen gedaan!” vertelt Bogdan met een glimlach.

“Naast de samenwerking met collega’s vind ik het leuk dat we projecten over de hele wereld hebben en dat je als Commissioning & Service Engineer veel op locatie werkt. Zo zie je steeds nieuwe landen en plaatsen. De tevredenheid van een klant bij het installeren van onze oplossingen, is voor mij een grote motivator om steeds beter te worden en project na project op een beter niveau te presteren.”

Heeft het verhaal van Bogdan jou nieuwsgierig gemaakt en wil jij binnenkort deel uitmaken van de Alewijnse-familie? Bekijk hier onze openstaande vacatures of stuur een open sollicitatie.

Ready for innovation?

Lets connect!
Industrial environment