Dit soort projecten vragen om een pragmatische aanpak. Teamwork, communicatie en planning staan hierbij centraal.

Na een lange levensduur met nieuwe technische ontwikkelingen en veranderingen in de wet- en regelgeving voldoet een schip of industriële installatie hoogstwaarschijnlijk niet meer op elk vlak aan de technische eisen. In dergelijke gevallen kan een kostenefficiënte verbouwing of ombouw nodig zijn om de levensduur te verlengen of om het schip of de industriële installatie een ander doel te geven.

Een verbouwing (refit) kan worden gedefinieerd als het weer in goede staat brengen van een maritieme of industriële installatie door deze te repareren of nieuwe onderdelen toe te voegen. Een ombouw (conversion) kan worden gedefinieerd als een functie- of gebruiksverandering, zoals de ombouw van een luxe jacht naar een onderzoeksschip.

view OceanXplorer Alewijnse Refit

Teamwork, communicatie en planning

Dit soort projecten vraagt om een andere aanpak dan bij nieuwbouwprojecten. Factoren als verouderde tekeningen van installaties, strakke schema's, nieuwe regels en voorschriften maken dit soort projecten zeer uitdagend. Binnen Alewijnse weten we hoe we met dit soort projecten om moeten gaan. Teamwork, transparante communicatie en planning staan centraal om een kwalitatieve goede verbouwing of ombouw uit te voeren.

Wij zijn in staat om hoogwaardige elektrische en automatiseringsoplossingen te leveren die klaar zijn voor toekomstige upgrades en gemakkelijk te onderhouden zijn. Deze oplossingen worden door ons ontworpen, geproduceerd, geïnstalleerd en in bedrijf gesteld, waarbij wij onze klanten volledig ondersteunen bij hun project.

Diversiteit aan projecten

Of het nu gaat om een mid-life refit van een schip, de inbouw van een hybride of LNG/MGO-voortstuwing, de renovatie van jack-ups of specifieke projecten in offshore windenergie of de verbouwing van een fabriek. Onze klanten kunnen bij ons terecht voor alle soorten elektrische verbouwingen en ombouwen. Een greep uit de scope van een typisch Alewijnse project:

  • Elektrische installatie
  • Procesautomatiseringssystemen
  • Scheepsautomatiseringssystemen
  • Navigatie & communicatiesystemen
  • Audiovideo & ICT-systemen
  • Energie- en distributiesystemen
  • Schakelborden & consoles
  • Veiligheid & beveiligingssystemen

 

 

 

Service