Wij voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen zodat elektrische systemen ondanks extreme situaties maximaal functioneren.

Geavanceerde schepen

Marineschepen behoren tot de meest geavanceerde schepen ter wereld, waarbij hun elektrische systemen aan hoge kwaliteitseisen moeten voldoen om ondanks extreme situaties maximaal te functioneren.

Alewijnse is al jarenlang een toonaangevende en betrouwbare partner voor elektrische systemen aan boord van allerlei soorten marine- en overheidsschepen. De uitgebreide expertise en ervaring in deze sector is belangrijk om een project met succes te kunnen uitvoeren, zodat een schip binnen korte tijd is uitgerust voor nieuwe defensieoperaties of overheidgerelateerde activiteiten.

Uw betrouwbare partner in systeemintegratie

Veel werven en overheidsinstanties zien Alewijnse als de beste partner voor het elektrische gedeelte van een marine project vanwege de goede kwaliteit van de dienstverlening, de hoge beschikbaarheid en flexibele inzet van personeel en de perfecte samenwerking bij de nieuwbouw, renovatie of service aan boord. Onze klanten zien onze ervaring met marineschepen duidelijk terug bij de efficiënte uitvoering van de projecten. De samenwerking is erg goed en door het teamwerk kunnen de projectwerkzaamheden volgens schema worden afgerond met inachtneming van de belangrijke veiligheidsmaatregelen en relevante wet- en regelgeving.

Side view Karel Doorman - Alewijnse

Expertise en ervaring

Door onze jarenlange ervaring in marine & overheid segment, hebben wij een brede expertise opgebouwd in de nieuwbouw, renovatie, upgrades, life time extensions, after sales en service & onderhoud van uiterst complexe marineschepen, zoals multi-role aviation training vessels, PKR-fregatten, longe range ocean patrol (POLA) vessels, ocean going patrol vessels (OPV’s), supply & research vessels, hybride sleepboten, marineondersteuningsvaartuigen, zoals joint support ships (JSS) en combat support vessels (CSS).

Alewijnse was de logische keuze voor het elektrische deel van dit project. Het bedrijf heeft uitgebreide ervaring met Zr.Ms. Pelikaan en andere marineschepen.

Jan-Dirk Boomsma, project manager @Damen Shipyards Den Helder

De keuze voor de elektrische consoles van de twee Portugese M-fregatten Bartolomeu Dias and Francisco de Almeida, viel op Alewijnse vanwege de eerdere succesvolle oplevering van de consoles voor de commandocentrale aan boord van de vier Nederlandse en Belgische M-fregatten tussen 2010 en 2014.

KLTZ (TD) Schoonhoff, de betrokken projectleider bij DMO, omschrijft de samenwerking met Alewijnse als professioneel en betrouwbaar

"Ik kijk ernaar uit om met Alewijnse samen te werken aan het Combat Support Ship (CSS) Zr.Ms. Den Helder van de Koninklijke Marine.. We hebben in het verleden samen veel soortgelijke projecten ondernomen, zoals bij het Joint Support Ship HNLMS Karel Doorman. Daardoor heb ik alle vertrouwen in de capaciteiten van Alewijnse voor dit nieuwe project.”

Arjan Risseeuw, projectdirecteur bij Damen Schelde Naval Shipbuilding (DSNS):

Service