Bent u op zoek naar diepgaande kennis van de offshore wind markt?

Sterke groei

De offshore wind sector is een sterk groeiende markt. Niet alleen wordt technologie voor windenergie steeds goedkoper, ook internationale afspraken over energietransitie om de CO2-uitstoot te verminderen, spelen een rol. Een andere ontwikkeling is de vraag naar grotere turbines en offshore-onderdelen en windparken verder op zee.  

Top view Bibby Wavemaster Alewijnse

Specialistische kennis en vaardigheden

De marktontwikkelingen en nieuwe milieu eisen vragen om specialistische kennis en vaardigheden in de offshore wind sector. Alewijnse heeft in de loop der jaren haar kennis en ervaring in deze sector opgebouwd door opdrachten voor nieuwbouw, renovatie, modificaties, life time extensions en service & onderhoud van bijvoorbeeld offshore wind transition pieces en toeleverende schepen. 

Op maat gemaakt voor de klant

Een greep uit de werkzaamheden: de engineering, installatie en bedrijfstelling van duurzame elektrische installaties aan boord van nieuwe crew transfer vessels, elektrische upgrades en aanpassingen van DP2 jack-up units en het op maat ontwerpen van geavanceerde systemen die een belangrijke rol spelen bij het uiterst precieze installatieproces van windturbines. Onze technische teams ontwerpen en installeren alle systemen op een kundige en efficiënte manier met inachtneming van de belangrijke offshore regelgeving en veiligheidsmaatregelen. 

We lopen al sinds 2009 bij de werf voor de nieuwbouw of refit van de Windcat-schepen. De projecten verlopen voor alle partijen erg goed. Dok & Scheepsbouw Woudsend en Windcat Workboats zijn zeer tevreden over de kwaliteit van de afgeleverde schepen en de flexibiliteit van Alewijnse.

Bertran Smit, Project Manager @Alewijnse

Service