Onze missie

We Connect

Alewijnse is uniek gepositioneerd om in de behoeften van onze klanten te voorzien. Ons bedrijf is gebouwd en gericht op het maken van verbindingen, van ideegeneratie tot engineering en implementatie.

Onze visie

Onze visie is om de partner bij uitstek te zijn in het leveren van geïntegreerde oplossingen en uitzonderlijke diensten. Onze gepassioneerde teams verbinden mensen en technologie.

Wij willen continu meerwaarde creëren voor onze medewerkers en onze klanten door ontwikkelingen te stimuleren en een technologisch partner te zijn die meedenkt vanaf het prille begin tot aan de oplevering.

Daarbij streven we naar het ontwikkelen en verbeteren van elektrificatie- en automatiseringsoplossingen die innovatief, duurzaam en van de hoogste kwaliteit zijn om daarmee een waardevolle bijdrage te leveren aan succesvolle projecten in de maritieme en industriële sector.

view OceanXplorer Alewijnse Refit

Onze strategie

Alewijnse biedt complete oplossingen en ondersteunt haar klanten bij engineering & automatisering, energiedistributie, controle- en bedieningspanelen, verlichting, stroomsystemen, datanetwerken, brandmeldinstallaties en oplossingen voor audio, video en ICT-infrastructuur. Daarbij leveren we graag een bijdrage aan de verduurzaming van de scheepvaart en industrie door slimme elektrische en hybride systemen te leveren die de CO₂-uitstoot verminderen en de energie-efficiëntie verhogen.

Alewijnse levert en integreert elektrotechnische systemen wereldwijd. Met meer dan een eeuw aan ervaring werken we snel, bekwaam en vindingrijk. Daarbij kunnen we een grote pool aan uitstekende vakmensen inzetten.

Onze kernactiviteiten bestaan uit het ontwerp, de realisatie en het onderhoud van elektrotechnische systemen voor klanten in de scheepvaart en industrie. Deze activiteiten vinden wereldwijd plaats vanuit onze locaties in Nederland, Roemenië, Vietnam, Frankrijk en Spanje.

Belangrijke klanten van Alewijnse zijn grote Nederlandse en internationale scheepsbouwers, DMO, maritieme serviceproviders en diverse industriële partijen.

Dit doen we samen met partner-leveranciers die gespecialiseerd zijn in elektrische systemen, zoals hybride aandrijvingen, navigatie- en communicatiesystemen, LED-verlichting, audiovisuele apparatuur, ICT, netwerken en kabels.

Onze kernwaarden

Betrouwbaar, betrokken, transparant en duurzaam

Service