Industrie

Duurzame energie

We analyseren, adviseren en implementeren kost-reducerende duurzame maatregelen.

Voedingsmiddelenindustrie

In de voedingsindustrie gaat het om voedselveiligheid en slimme kostenbeheersing. Wij bieden oplossingen op maat die voedingsmiddelenbedrijven helpen om succesvol te worden.

Water

Wij ondersteunen waterbedrijven door het leveren van elektrische en automatiseringsoplossingen welke bijdragen aan de betrouwbaarheid en duurzaamheid van de installatie.

Inventieve oplossingen voor veilige, betrouwbare en kostenefficiënte installaties.

Klimaatverandering, grondstoffenschaarste, globalisering. De industrie staat iedere dag voor grote uitdagingen in het aanscherpen van bedrijfsprocessen. Duurzame, slimme, efficiënte en betrouwbare oplossingen hebben een positief effect op het realiseren van deze doelen. 

Alewijnse heeft meer dan 130 jaar aan ervaring en een internationaal netwerk in het ontwerpen van duurzame techniek en energie-efficiënte installaties. We werken intensief samen met diverse kennispartners en ontwikkelen de meest complexe oplossingen voor industriële bedrijven in water, voeding en geothermie.

Alle disciplines in huis

Door de marktspecifieke kennis van de diverse industriële processen en branches zoals food, drinkwater en maakindustrie weten wij welke informatie belangrijk is om uw installaties optimaal aan uw doelstelling te laten voldoen. Als system integrator combineren wij onze ervaring met de brede kennis en kunde van engineering, paneelbouw, procesautomatisering en elektrotechniek. Alewijnse heeft daarmee alles in huis om uw installaties in topconditie te brengen en te houden en u te helpen bij uw uitdagingen. 

Smart Industry 

Smart industry maakt dat veel data van sensoren op apparatuur en componenten in uw productielijn al lokaal beschikbaar is. Door de componenten te verbinden met het netwerk en een overkoepelend automatiseringssysteem eroverheen te leggen, maken wij deze data centraal voor u inzichtelijk.  Wij realiseren daarbij ook de visualisatie van statussen en bediening van de installaties via uw IPad, mobiele telefoon of tablet. Het toepassen van de OEE-applicatie van Alewijnse geeft een accuraat beeld van de prestaties van uw productielijnen. U heeft inzichtelijk waar optimalisaties het grootste effect hebben. 

Van nieuwbouw tot onderhoud 

Van nieuwbouwprojecten tot onderhoud aan elektrotechnische- en besturingsinstallaties: Alewijnse adviseert, ontwerpt en installeert elektrotechnische installaties en implementeert nieuwe procesautomatisering. Wij betrekken kennispartners bij uw uitdagingen, zodat wij u als partner zo veel mogelijk ontzorgen. Ons enthousiaste team van medewerkers is flexibel, waardoor een ombouw kan plaatsvinden op een voor u geschikt moment. Moet de productie door? Dan bouwen wij een tijdelijke installatie waarmee uw productielijnen ongehinderd kunnen doorgaan. Na oplevering zijn wij u graag van dienst met onze 24/7, 365 dagen per jaar beschikbare serviceteams. Met deze dedicated teams was uw downtime nog nooit zo laag. 

 

Oasen - Alewijnse

C02 en stikstofreductie 

Alewijnse helpt bij het reduceren uw CO2 footprint en stikstof emissie. Vaak kan met eenvoudige maatregelen al een energiebesparing worden behaald. Om uw footprint verder te reduceren sluiten wij als onderdeel van een project laadpalen en zonnepanelen aan. Ook tijdens de uitvoering van ons werk beperken wij de CO2 en stikstof emissie door het inzetten van groene aggregaten en accu's. 

“Door de uitgebreide expertise en jarenlange ervaring van Alewijnse in de industriële en maritieme sector zijn zij thuis in alle soorten automatiseringsoplossingen en elektrische installaties en hebben zij goede contacten met de juiste leveranciers. Daardoor konden zij als partner het gehele project aanvliegen en een totaalpakket leveren op het gebied van dataverwerking, automatisering, procesregelingen, hardware, elektrische installatie en inbedrijfstelling met maximale toegevoegde waarde voor onze partners en eindgebruikers.”

Edwin Akkerman, werkvoorbereider bij VB Geo Projects

“De ombouw voor de Kaliwaal 41 zorgt ervoor dat we nog efficiënter ons productieproces kunnen sturen. Het project is in samenwerking met Alewijnse naar volle tevredenheid afgerond.”

Michel van Komen, coördinator productie en uitvoering bij Van Nieuwpoort Bouwgrondstoffen

Service