Specific solutions.

Vessel management systeem

Onze unieke oplossing voor verregaande automatisering aan boord van bagger- en offshoreschepen, jachten en andere schepen.

Lees meer
Icon
Alarm & monitoring systeem

Het Alewijnse alarm- en monitoringsysteem biedt alarmen en statusinformatie voor een veilige en efficiënte werking van de machines en andere gerelateerde apparatuur aan boord.

Lees meer
Icon
Virtualisatie- en visualisatiesysteem (AlViVi)

Wij hebben een uniek, toekomstbestendig digitaal platform ontwikkeld dat de meeste computerapparatuur op een scheepsbrug vervangt en zo veel ruimte en geld bespaart.

Lees meer
Icon

De doorlopende trend in digitalisering speelt een belangrijke rol in de maritieme sector.

Slimme systemen aan boord worden steeds meer gekoppeld aan sensoren, waardoor meer functionaliteiten mogelijk zijn. Ook vragen eigenaren om meer betrouwbaarheid en beschikbaarheid van hun schepen. Dit brengt hoge eisen met zich mee op het gebied van automatisering.

Specialist in scheepsautomatisering

Alewijnse is specialist in geavanceerde scheepsautomatisering en ontwerpt de nieuwste automatische besturings- en controlesystemen, die op een overzichtelijke, veilige en efficiënte manier alle processen aan boord integreren en virtualiseren en de interactie tussen deze processen regelen aan de hand van parameters. (integreren en visualiseren) 

Alle informatie komt zo op één plek binnen en de gebruiker kan vanaf één plek alle systemen monitoren en bedienen. Voorbeelden hiervan zijn systemen voor alarm, monitoring & control, safety control, navigatie & communicatie en mission equipment.  

Belangrijk is dat wij al in een vroeg stadium meedenken met onze klanten en voor elk vraagstuk een passende oplossing bedenken. Na een uitgebreide analyse van de bedrijfsprocessen en behoeften, ontwerpen wij de veiligste en efficiëntste oplossing op maat. Alle systemen worden in-house of aan boord getest, waarna ze door onze technische specialisten worden geïnstalleerd en in bedrijf gesteld. 

colleagues working with systems

Efficiency

Om de operationele kosten van uw installatie zo laag mogelijk te houden, kunt u gebruik maken van verschillende systeem integratie diensten, zoals power management systemen (PMS) en daaraan gekoppelde alarm, monitoring en control systemen (AMCS), waarmee we de ontwerpdata goed kunnen vergelijken met de operationele data. Een andere optie is de inzet van peakshaving systemen op basis van standaard componenten die wereldwijd verkrijgbaar zijn.  

Ook kunnen we de gebruiker ondersteunen bij onderhoudsplannen door het analyseren van de beschikbare data en het op voorhand bepalen van de juiste sensoren. Daarbij maken we gebruik van data acquisitie met een open verbinding naar het world wide web. Onze (remote) software engineers kunnen u bovendien op afstand ondersteunen, waardoor uw systemen bij eventuele problemen of aanpassing snel weer beschikbaar zijn. 

Nieuwe oplossing

Een nieuwe oplossing binnen Alewijnse is het Alewijnse virtualisatie & visualisatie (AlViVi) platform, dat alle scheepsprocessystemen centraliseert en integreert en de visualisatie naar alle schermen aan boord distribueert. Dit unieke, snelle, gebruiksvriendelijke en uitermate betrouwbare platform vervangt alle computerapparatuur en bekabeling aan boord, waardoor gebruikers aanzienlijk besparen op ruimte en onderhoudskosten. Alewijnse is het eerste bedrijf dat dit volledig gedigitaliseerde platform aanbiedt in de maritieme wereld. 

Service