Bagger, offshore & transport

Bagger

In de baggerindustrie worden processen aan boord steeds complexer. Dit vraagt om slimme en betrouwbare elektrische installaties en automatiseringssystemen.

Cruiseschepen

Alewijnse is al jarenlang een co-maker en partner van vooraanstaande bouwers van zee- en riviercruisers, een markt waarin luxe en duurzaamheid steeds belangrijker wordt.

Offshore olie & gas

Door onze jarenlange ervaring in maritieme technologie hebben wij een brede expertise opgebouwd in veilige, betrouwbare en maximaal beschikbare offshore systemen voor onze klanten.

Offshore wind

De offshore wind sector is een sterk groeiende markt. Alewijnse heeft in de loop der jaren haar kennis en ervaring in dit segment opgebouwd door tal van succesvol opgeleverde projecten.

Sleepboten en werkschepen

Wij ontwikkelen geavanceerde en milieuvriendelijke oplossingen voor aandrijfsystemen en elektrische installaties aan boord van alle soorten sleepboten en werkschepen.

Transport

De transportsector vraagt om de meest geavanceerde en duurzame systemen die bijdragen aan een hogere productiviteit en lagere operationele kosten.

Wilt u weten hoe wij de efficiëntie en productiviteit van uw vloot kunnen optimaliseren?

Veiligheid en continuïteit

In de bagger, offshore en transport sector zijn veiligheid en continuïteit prioriteit. Bovendien worden de systemen op schepen en platformen in deze sectoren steeds complexer en neemt de druk op productiviteit en operationele kosten toe. Dit vraagt om expertise in automatisering en elektrische installatie van het hoogste niveau. 

Effectief en betrouwbaar 

Alewijnse komt tegemoet aan de wensen van onze klanten door het ontwerpen van bewezen effectieve en kwalitatieve systemen die efficiënter, productiever en met minder bemanning kunnen worden bediend. Hierbij kun je denken aan innovatieve oplossingen voor scheeps- en proces automatisering, stroomopwekking en distributie, navigatie en communicatie, AVIT en veiligheid voor alle soorten schepen. Daarnaast is ons bedrijf ook expert in het kostenefficiënt creëren, bouwen en onderhouden van hoogwaardige en betrouwbare elektrische installaties aan boord. 

Meedenken met de klant 

Al in een vroeg stadium denken wij mee met onze klanten over de meest passende oplossing voor hun vraagstuk. Na een uitgebreide analyse van het vraagstuk en de behoeften, ontwerpen wij de beste oplossing op maat. Alle systemen worden op onze locaties of aan boord getest, waarna ze door onze technische specialisten worden geïnstalleerd en in bedrijf gesteld, waarna onze service paraat staat. 

 

Samenwerking op basis van vertrouwen 

Onze klanten zien onze ervaring met schepen in bagger & offshore duidelijk terug bij de efficiënte en kwalitatieve uitvoering van de projecten. Onze duurzame samenwerking op basis van vertrouwen is erg goed en door het teamwerk kunnen werven en rederijen de projectwerkzaamheden met succes en volgens schema afronden met inachtneming van de belangrijke veiligheidsmaatregelen. 

Brede expertise 

Door onze jarenlange ervaring in de dredging, offshore en transport hebben wij een brede expertise opgebouwd in de nieuwbouw, renovatie, upgrades, life time extensions, after sales en service & onderhoud van schepen en platformen in onder meer de sectoren olie & gas, offshore support, renewables, bagger, shipping, sea mining en exploratie. Elk project voldoet daarbij aan de relevante wet- en regelgeving en veiligheidsvoorschriften. 

colleagues at work

Alewijnse kwam met een elektrische oplossing voor een Dynamic Positioning (DP) upgrade, die we in de toekomst ook weer kunnen gebruiken. Je kunt je voorstellen dat het niet eenvoudig is om tijdens de Covid-19 lockdown een offshore schip te mobiliseren, maar het is ons gelukt.

Ad van de Langeraad, Fleet Manager @Jumbo

“De Krakesandt is een prachtig en innovatief project geworden en de tweede hopperzuiger die succesvol en op tijd is opgeleverd in een periode waarin de globale supply chain met heel wat uitdagingen te maken heeft. Hiermee is door alle betrokken partijen een bijzondere prestatie neergezet. Wij danken Alewijnse en alle betrokken partners voor haar bijdrage in deze projecten”.

Emiel Mocking, Manager Nieuwbouw bij Thecla Bodewes Shipyards

Alewijnse is een betrouwbare en professionele partij. De projecten verlopen voor beide partijen erg goed. Wij zijn zeer tevreden over de uitgebreide kennis en expertise, de kwaliteit van de afgeleverde schepen, en de flexibiliteit en goede service van dit bedrijf.

Pieter den Herder van Den Herder Seaworks

Service