Uw partner bij de systeemintegratie van luxe superjachten.

Nederland behoort wat betreft de bouw van grote superjachten tot de absolute top. Er is geen land ter wereld dat kan tippen aan het Nederlandse vakmanschap. Alewijnse is trots deel te mogen uitmaken van deze industrie. Kennis, kwaliteit en flexibiliteit staan daarbij hoog in het vaandel. 

 

Belangrijke co-maker

Alewijnse is al jarenlang een belangrijke partner voor veel vooraanstaande jachtenbouwers. Onze systemen kun je terugvinden op een groot aantal jachten in allerlei soorten en maten. Ons bedrijf is nauw betrokken bij de complete levenscyclus, van nieuwbouw tot refits, onderhoud en after sales. Door de ruime ervaring hebben wij een solide basis opgebouwd en weten klanten wat ze van ons kunnen verwachten.

Totaalpakket 

Klanten kunnen bij ons terecht voor een totaalpakket aan elektrische installatie, systeemintegratie en automatisering van systemen voor energieopwekking en -distributie, voortstuwing, navigatie en communicatie, audio/video, IT, entertainment, verlichting, en beveiliging. Door de jaren heen hebben wij een brede expertise opgebouwd in het elektrisch en automatiseringswerk op alle soorten motor- en zeiljachten tot 120 meter.

 

Side view Barbara Alewijnse - Credit Tom van Oossanen

Passende oplossing voor elke klant 

Al in een vroeg stadium denken wij mee met onze klanten over de meest passende oplossing voor hun vraagstuk. We adviseren bij het conceptueel ontwerp en bij het toepassen van nieuwe technieken en high end systemen. Ook tijdens de uitvoering en na de oplevering van een project kunnen we snel schakelen door onze kennis van systemen en onderdelen, goede planning en beschikbare capaciteit. Onze mensen maken daarbij het verschil door hun service, kwaliteit, gedrevenheid en expertise. 

Nieuwe ontwikkelingen 

Een belangrijke nieuwe ontwikkeling in de jachtenindustrie is de toepassing van milieuvriendelijke en energiezuinige aandrijfsystemen. Alewijnse loopt voorop in het ontwerpen van innovatieve elektrische en hybride voorstuwingssystemen die met geavanceerde peak shaving technologie het brandstofverbruik en de schadelijke emissie van jachten aanzienlijk verminderen. 

Tijssen Elektro

Per 1 juni 2023 heeft Alewijnse een grote stap voorwaarts gezet met de overname van branchegenoot Tijssen Elektro. Met de nieuwe combinatie van krachten tillen Alewijnse en Tijssen Elektro de jachtensector naar een nog hoger niveau. Samen delen ze dezelfde visie voor geavanceerde totaaloplossingen in elektrotechniek en automatisering voor de maritieme jachtbouw. Twee bedrijven, één visie, één toekomst.

Meer informatie over Tijssen: https://www.tijssen-elektro.nl/luxe-jachtbouw

Werven en eigenaren betrekken Alewijnse al vroeg in het proces vanwege de diepgaande technische kennis die terugkomt in de sales, engineering, productie en inbedrijfstelling. Dit levert maximale resultaten voor alle partijen op.

Dick Breure, Sales Manager @Alewijnse

Dit project vraagt om passie, toewijding en buitengewoon vakmanschap. De sterke relaties die Oceanco heeft opgebouwd met onze vertrouwde partners en leveranciers vormen de sleutel tot het succes van een dergelijke complexe onderneming. We zijn dankbaar voor de positieve energie, de proactieve houding en het enthousiasme waarmee het hele Alewijnse team de 1050H heeft gerecreëerd.

Marcel Onkenhout , Oceanco’s CEO

Service