Wat de specifieke eisen en of toepassingen ook zijn, Alewijnse biedt de beste oplossingen voor alle soorten schakelkasten.

In de huidige wereld van schakelborden en consoles zien we dat er een focus is op duurzaam energiegebruik, er zijn meer componenten beschikbaar met complexe software en een verdere decentralisatie van functies waardoor kleinere panelen voor een besturingssysteem nodig zijn. Dit vraagt om een systeemintegrator met diepgaande kennis van engineering en kennis van het proces van de klant.

Meedenken in het proces 

Wij gaan deze uitdagingen graag aan door als uw partner in systeemintegratie maatwerk te leveren op het gebied van schakelkast- en paneeloplossingen. Met meer dan 50 jaar ervaring in de paneelbouw ontwerpen en bouwen wij alle soorten laagspanningsefficiënte en kosteneffectieve schakelborden. Wat de specifieke eisen en het soort toepassingen ook zijn, wij denken voortdurend mee in het proces en zijn daarom in staat om de beste schakelkastoplossingen voor onze klanten te bieden. 

Wij ontwerpen en bouwen alle typen laagspanningsschakelborden tot 7000 A, zoals verdeelborden, motorbesturingscentra, aandrijvingspanelen, consoles, besturingspanelen en I/O-panelen. We kunnen leveren aan een uitgebreide reeks van toepassingen, zij het in de maritieme sector, voor hybride aandrijving, lieren, distributie, stuurhutten en consoles, uitlaat- en inert gassystemen, of in de industriesector, voor voedsel- en proces-, waterbehandelings- of plasma coating technologie. 

Alle producten voldoen aan de laatste IEC-normen, 61439 en 60204. Alewijnse processen worden regelmatig ge-audit op kwaliteits-, milieu-, gezondheids- en veiligheidsnormen door een onafhankelijke certificerings- en bewakingsinstantie. 

 colleagues at work at switchboards and consoles

Ontwerp en functionaliteit 

Wat de specifieke eisen en het type toepassing ook zijn, we streven er altijd naar om klanten de beste technische oplossingen te bieden die beschikbaar zijn. Samen met onze partners kunnen we verschillende vormen en afmetingen van schakelborden bouwen en optimaliseren, waarbij het ergonomische ontwerp wordt gecombineerd met solide knowhow en vakbekwaamheid. Onze technische medewerkers nemen regelmatig deel aan trainingen met elektrische partners, waardoor de sterke punten van onze producten voortdurend verder ontwikkeld worden: 

  • Moeiteloze probleemoplossing 
  • Foutisolatie 
  • Brandbeveiliging 

Het werken bij Alewijnse heeft een groot voordeel: Een vakkundig team dat het delen van kennis altijd als een belangrijk onderdeel beschouwt voor het behalen van de beste projectresultaten.

Silviu Osanu, senior electrician @Alewijnse

Flexibel en betrouwbaar 

Met twee productielocaties in Nederland en Roemenië in Europa en, meer recentelijk, een extra locatie in Vietnam in Zuidoost-Azië, kunnen wij onze klanten in Europa en Azië concurrerende prijzen, korte logistieke lijnen en flexibiliteit bieden. Onze schakelborden en consoles worden gebouwd met superieure componenten en behuizingen van West-Europese leveranciers, waardoor we verzekerd zijn van hoogwaardige eindproducten en een waardevolle bijdrage leveren aan alle projecten waar we bij betrokken zijn.   

 

Service