Via een remote verbinding werd de hybride testopstelling gepresenteerd aan de klant, die sprak over een 'indrukwekkende demonstratie'.

Online demonstratie

De hybride testopstelling voor de AMELS 60 serie jachten was voor een periode van twee maanden in-house bij Alewijnse locatie Krimpen aan den IJssel opgesteld en bestond uit twee generatorensets, twee loadbanks, een koelwaterysteem voor de PM-elektromotoren en voorzieningen om de elektromotoren te kunnen belasten. Bovendien kon met een aanvullend energie storage systeem (ESS) de interfacing en functionele werking van de hybride oplossing worden getest. De demonstratie aan de klant verliep geheel online, waardoor alle geldende COVID-19 veiligheidsmaatregelen konden worden gevolgd. 

Door het succesvol in-house testen van de complete integratie van de hardware en software in een testopstelling kan de inbedrijfstellingsperiode aan boord aanzienlijk worden ingekort, waarmee technische risico’s worden verminderd en kosten worden bespaard.

Hanco Tigchelaar, lead engineer @Alewijnse

Systeemintegratie aan boord

Alewijnse werkt momenteel aan de complete elektrische installatie, inclusief Nav-Com, AV-IT en hybride voortstuwingssystemen van in totaal vier schepen uit de AMELS 60 serie. Alewijnse levert een uitgebreid pakket aan elektrische installatie en systeemintegratie. Inbegrepen bij de opdrachten, welke zijn gebruikt tijdens de hybride testopstelling, zijn o.a. het leveren en ontwerpen van het hoofdschakelbord, noodschakelbord, walaansluitkast, twee neutral earth transformers, twee shore tansformers en twee PM-elektromotoren.

Minder uitstoot en langere onderhoudskosten

Het hybride systeem biedt in combinatie met een energieopslagsysteem een aanzienlijke verbetering van de effectiviteit van de PM-elektromotoren wat resulteert in een uitstootvermindering. Ook worden variaties in vermogensbelastingen door het energieopslagsystem opgevangen en draaiuren van de dieselgeneratoren bespaard, wat resulteert in lagere onderhoudskosten. 

Het resultaat mag er zijn en we zijn blij dat onze klanten tevreden zijn.

Alewijnse project manager Mitch Opmeer, indirect betrokken bij de testopstelling

Klaar voor innovatie?

Lets connect!
Industrial environment