De uiterst geavanceerde SeaXplorer 77 is ontworpen voor extreme sporten en expedities in poolgebieden en gebieden rond de evenaar.

Lifestyle AV/IT systemen

Alewijnse start het nieuwe jaar met de succesvolle oplevering van de lifestyle AV/IT systemen aan boord van de SeaXplorer 77 La Datcha. De systeem integrator was verantwoordelijk voor de specificatie, levering en installatie van deze elektrische systemen, die een belangrijke rol spelen bij de ervaringen aan boord van de eigenaar, gasten en bemanning.

De uiterst geavanceerde SeaXplorer 77 is ontworpen voor extreme sporten en expedities in poolgebieden en gebieden rond de evenaar. Het schip heeft een bereik van 6.000nm en beschikt over een benedendekse hangar die twee helikopters kan herbergen. Op het jacht is plek voor twaalf gasten en maximaal 25 bemanningsleden.

Nieuwste technologische oplossingen

Alewijnse leverde een compleet pakket aan audio-visuele systemen voor de verblijven van de gasten en de bemanning, de IT-systemen (backbone, source selector, Wi-Fi, LAN sockets, etc.), CCTV, telefonie aan boord, TVRO, VSAT, een EntryPod videofoon voor toegangscontrole en een Yachteye infotainment systeem. Het eindresultaat is een geavanceerde en toekomstgerichte AV/IT-installatie, voorzien van de nieuwste technologische oplossingen.

Alewijnse vroeg betrokken in proces

Het contract tussen Alewijnse en Damen Yachting werd in april 2018 ondertekend. Als elektrische partner was Alewijnse al vroeg betrokken in het proces, eerst bij Damen Shipyards Galati in Roemenië en later bij de werf van Damen Yachting in Vlissingen-Oost in Nederland. Damen Yachting en de teams van de eigenaar betrokken Alewijnse vroeg bij het project vanwege de diepgaande technische kennis die kon worden toegepast bij de sales, engineering, productie en inbedrijfstelling. Dit leverde optimale resultaten op.

Een van de voorstellen was de toepassing van video on demand en AV-besturingssystemen, gebaseerd op eerdere ervaringen bij superjachtprojecten. Een opvallende uitdaging was de integratie van B&O-apparatuur in het AV-systeem, maar door een uitgebreide fabrieksacceptatietest op een van de Alewijnse locaties kon het systeem aan boord vlekkeloos in bedrijf worden gesteld.

Samenwerken in vertrouwen

"Het was een genoegen om aan boord van zo'n geavanceerd jacht te werken", zegt Alewijnse projectmanager Peter van Campen over het project. “Door onze eerdere ervaring bij het leveren en installeren van complete AV/IT pakketten aan topwerven zoals Damen Yachting en onze expertise in elektrische integratie op schepen, konden de werf en klantenteams in vertrouwen met ons samenwerken. We hopen dat deze opdracht het begin is van een langdurige samenwerking met Damen Yachting bij de bouw van deze geweldige nieuwe serie van SeaXplorer schepen.”

Alewijnse heeft uitgebreide ervaring bij het ontwerpen, leveren en onderhouden van geavanceerde elektrische systemen voor een optimale veiligheid en communicatie aan boord van superjachten. Naast navigatie- en communicatiesystemen, is de systeem integrator marktleider in AV/IT, lichtregeling en beveiligingssystemen voor de jachtenmarkt door het gebruik van de allernieuwste technische oplossingen.

 

Top view LA DATCHA SeaXplorer Damen Alewijnse
Service