Een baanbrekend initiatief voor een veiligere toekomst

“Veiligheid staat bij Alewijnse hoog in het vaandel”, vertelt Nicoleta Ciocoiu, QESH-manager bij Alewijnse. “Daarom hanteren we de gouden regel: We werken veilig of we werken niet. Met de nieuwe campagne PACT willen we mensen hier nog bewuster van maken. Een veilige en gezonde werkomgeving is in het belang van henzelf, maar ook van anderen.”

Alewijnse introduces safety campaign

Alewijnse COO Tom Milder vult aan:: “Ook veel van onze klanten en partners hebben veiligheid op een hoger niveau staan. Het is belangrijk dat zij vertrouwen in ons hebben. Bij ons staat veiligheid op nummer één, zodat we zo professioneel mogelijk kunnen werken en kwaliteit leveren aan onze klanten. Daarmee lopen we voorop in de maritieme markt.”

Nicoleta: “We hebben een innovatief programma opgesteld waarin nieuwe normen voor veiligheid zijn geformuleerd en die we de naam PACT hebben gegeven. Deze letters staan voor Prevention, Attention, Commitment en Team en vatten samen waar we naar streven: het voorkomen van ongelukken, mensen bewust maken van het belang van veiligheid en gezondheid, iedereen hierbij te betrekken en samen optimale veiligheid realiseren.”

Een unieke aanpak

“PACT heeft een unieke aanpak, want het is ontwikkeld in samenwerking met al onze collega’s, waardoor we betrokkenheid hebben gecreëerd bij alle afdelingen van ons bedrijf. Onze mensen zien PACT als een gedeelde verantwoordelijkheid, die iedereen aangaat. Binnen het bedrijf, maar ook daar buiten in samenwerking met onze klanten.

We hebben een prachtige veiligheidsfilm gecreëerd, waarmee we onze boodschap op een effectieve manier onder de aandacht kunnen brengen. Ook hebben we andere tools ontwikkeld, zoals handige gereedschapskisten en preventieve maatregelen, zodat veiligheid niet alleen wordt besproken, maar ook in de praktijk wordt gebracht.”

Nieuwsgierig geworden? Bekijk hieronder onze nieuwe veiligheidsfilm.

Alewijnse introduces safety campaign
Alewijnse introduceert veiligheidscampagne

Ready for innovation?

Lets connect!
Industrial environment
Service