Het staalwerk is voor ongeveer 60% afgerond en het bedrijf start nu met de kabelactiviteiten aan boord van het 200 meter lange schip.

“Om te kunnen voldoen aan de hoge complexiteit van het project, worden innovatieve technieken toegepast. “Een van de belangrijke middelen is 3D-modellering, waarmee we elk installatieonderdeel gedetailleerd kunnen bekijken. Daardoor kunnen we het installatieproces nauwkeurig in de gaten houden en krijgen we een accuraat beeld van de dagelijkse voortgang om het werk zo efficiënt mogelijk te kunnen uitvoeren,”

Project Manager Cătălin Androne

Alewijnse reaches milestone on CSS Den Helder for Damen Shipyards Galati

Damen selecteerde Alewijnse als belangrijkste elektrische partner op basis van eerdere succesvolle ervaringen. De twee bedrijven werken al jarenlang samen, onder andere bij de bouw van uiterst complexe projecten voor defensie en veiligheid voor binnen- en buitenlandse zeemachten.

Het schip wordt gebouwd door Damen Naval voor de ondersteuning van marinemissies van de Koninklijke Marine (RNLN). De bouw vindt plaats bij Damen in Roemenië, waar recentelijk de eerste scheepsonderdelen te water zijn gelaten. De laatste onderdelen van het schip en het combat management systeem zullen in Den Helder worden geïnstalleerd.

Ready for innovation?

Lets connect!
Industrial environment
Service