“Energieconversie en elektrische aandrijfsystemen vormen de sleutel voor een schonere toekomst.”

Binnen het thema #WeConnectToTheWorld introduceerde het bedrijf de nieuwste trends op het gebied van elektrotechniek en automatisering in thema's die van vitaal belang zijn voor ons maritieme ecosysteem: digitale transformatie, klimaatverandering en maritieme energietransitie.

 Alewijnse colleague energy conversion hybrid

Visie voor een duurzame wereld

De maritieme sector is een internationale sector in beweging. Wereldwijde uitdagingen als klimaatverandering en globalisering hebben grote invloed; en nieuwe technologieën, ontwikkelingen en werkgebieden volgen elkaar snel op. Alewijnse werkt als systeem integrator graag samen met klanten en partners die dezelfde visie voor een duurzame wereld delen om kennis te bundelen en samen stappen te zetten richting de toekomst, zodat scheepsbouwers, eigenaars en bemanning de vruchten kunnen plukken van de laatste high-end systemen en technieken.

“De vraag naar milieuvriendelijke producten en energie-efficiëntie vraagt om slimme oplossingen om de CO₂-voetafdruk te verkleinen en de overall equipment effectiveness (OEE) te verhogen, zegt Mischa Habermehl, solutions manager hybrid bij Alewijnse. “Energieconversie en elektrische aandrijfsystemen vormen daarbij de sleutel voor een schonere toekomst.” 

“Wij werken nauw samen met gevestigde partners zoals Ingeteam voor een optimale fit bij het aanbieden van geïntegreerde hybride en elektrische aandrijfsystemen, energieopslaginstallaties, elektromotoren en frequentieregelaars, waarbij digitalisering en toekomstige technische ontwikkelingen een belangrijke rol spelen. Samen bieden we state of the art technologie op maat aan voor alle soorten projecten in de maritieme industrie.”

Interactieve simulator met hybride oplossing

Bezoekers van de stijlvolle stand van Alewijnse op de SMM-beurs kregen de gelegenheid iets van deze innovatieve duurzame technologieën te proeven, door virtueel aan boord te gaan van een diesel- elektrisch schip, dat is voorzien van een DP2-hybrid batterijpakket, als reserve energiestroom voor dynamic positioning, zonder dat er continu een extra generator bijgezet hoeft te worden. Dit levert een aanzienlijke brandstofbesparing en CO2-reductie op. Bezoekers kunnen zelf de equipment aansturen en deze toepassing in een levensechte simulatie omgeving ervaren.

Optimale service

Nieuwsgierig geworden naar onze innovatieve, duurzame en kwalitatieve oplossingen voor de toekomst? Maak dan ook kennis met onze service & onderhoudsdiensten voor elektrische- en automatiseringsoplossingen voor elke levensfase van een schip of installatie. Onze multidisciplinaire service teams kunnen direct schakelen voor preventief en correctief onderhoud. Door onze diepgaande kennis van de software en uitgebreide expertise in elektrische installaties, zorgen wij dat uw schip of installatie zo snel mogelijk weer operationeel wordt en optimaal functioneert.

Energy conversion hybrid
Speakerstage SMM -Alewijnse

SMM Green Transition Stage

Ook was er gelegenheid om een ​​presentatie bij te wonen over alternatieve aandrijving, milieuvriendelijke technologieën en duurzaamheid in de SMM Green Transition Stage, die plaatsvond op woensdag 7 september in hal A4, van 10:15 tot 10:25 uur. Spreker was Mischa Habermehl, solutions manager hybrid, over energie conversie, de sleutel naar een schone toekomst. Bedankt voor je bezoek aan deze innovatieve speaker stage.

Aan boord

De beste resultaten behaal je samen. Daarom werken wij samen met partners voor het optimaal bundelen van kennis en expertise, maar we combineren ook graag jouw talenten met die van onze andere collega’s. Alleen dan kunnen we echt innoveren. Wil jij ook iets van de dynamiek van ons bedrijf proeven? Grijp dan je kans en kom aan boord bij Alewijnse, zodat je aan een toekomst kan werken waarin je techniek en talent optimaal benut. Kijk snel voor de nieuwste vacatures op alewijnse.nl/werken-bij/vacatures.

Bedankt voor je komst op de Alewijnse stand 703, tijdens de NMT netwerkreceptie op woensdagavond 7 september, de NMT Innovation Tours en SMM Job route tijdens de beurs. Hopelijk tot over twee jaar!

Bekijk alvast onze promo video hieronder:

 Alewijnse colleague

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Tugce Gultekin of  Eline Savert, info@communications.nl; +31 180 460 555 / +31 6 13 42 79 46

Ready for innovation?

Lets connect!
Industrial environment
Service