Het nieuwe contract is een bevestiging van de samenwerking bij complexe automatiseringsvraagstukken.

De afgelopen jaren heeft Jan De Nul zijn baggervloot voortdurend uitgebreid en vernieuwd en dit nieuwe contract is een bevestiging van de samenwerking met Alewijnse op het gebied van complexe automatiseringsvraagstukken.

De doorslaggevende reden voor Jan De Nul Group om voor Alewijnse te kiezen, was het vertrouwen in het specialisme op het gebied automatisering en onze 24/7 service ondersteuning. Aan boord van de vier sleephopperzuigers Francis Beaufort (11.300 m³), Filippo Brunelleschi (11.300 m³), Juan Sebastián de Elcano (16.500 m³) en Kaishuu (16.500 m³) optimaliseert Alewijnse de procesautomatisering op zo’n manier dat er maximale voordelen worden bereikt op het gebied van milieu, veiligheid, productiviteit en betrouwbaarheid. Daarmee levert Alewijnse een bijdrage aan de hoge kwaliteit en lage risico’s van de projecten van Jan De Nul.

Jan De Nul Group automation 4 TSHD's on image

Aan boord van elk van de vier sleephopperzuigers vernieuwt en levert Alewijnse het Alarm- en Monitoringsyteem (AMS), Dredge Control Systeem (DCS), Alewijnse Draught and Loading System (ADLS) en het Alewijnse Suction Tube System (ASTS).

Daarbij levert het bedrijf geavanceerde nieuwe HMI en PLC hardware, hardware engineering, software engineering, FAT-testen en Bureau Veritas classificatie.

De vernieuwing van de baggerautomatisering aan boord van de vier Jan De Nul schepen maakt onderdeel uit van de levensduurverlenging van de baggerschepen. De implementatie zal wereldwijd plaatsvinden.

Met deze opdracht verstevigen wij onze portfolio van automatiseringsoplossingen en onze positie in de baggermarkt. Daarmee verviervoudigen we, binnen vijf jaar tijd, onze installed base op het gebied van proces- en automatiseringsoplossingen van vijf naar inmiddels 22 baggerschepen.

Johan van Rikxoort, Product Manager Dredging & Offshore @Alewijnse

Downloads.

Ready for innovation?

Lets connect!
Industrial environment
Service