Het nieuwste project illustreert de succesvolle samenwerking tussen DEME en Alewijnse op het gebied van automatisering en digitalisering.

Voor de zevende keer in slechts twee jaar tijd hebben Alewijnse en DEME Group met succes een project afgerond voor de levering van een Alewijnse virtualisatie en visualisatie platform (AlViVi) afgerond aan boord van een sleephopperzuiger (TSHD) uit de vloot van DEME.

Het nieuwste project illustreert de succesvolle samenwerking tussen DEME en Alewijnse op het gebied van automatisering en digitalisering. De twee bedrijven hebben de afgelopen vijf jaar al bijna twintig gezamenlijke projecten met succes afgerond.

Bagger- en landaanwinningsproject in Abu Qir

De sleephopperzuiger is momenteel aan het werk in Abu Qir in Egypte, waar DEME vormgeeft aan het grootste bagger- en landwinningsproject uit de geschiedenis van het bedrijf. Het gaat daarbij om de landwinning van 1.000 hectare nieuw land, het uitdiepen van de aanloopgeul naar de haven tot 23 meter en een zwaaikom tot 22 meter.

Alewijnse completes seventh digitalisation solution for DEME Group

Innovatief digitaliseringsplatform

AlViVi is een innovatief een besturingsconcept dat Alewijnse in samenwerking met DEME heeft ontwikkeld voor het sneller en efficiënter ontwikkelen en onderhouden van IT-systemen aan boord van schepen en offshore-installaties. Het platform is gebaseerd op een centraal, redundant server systeem waarop alle baggerproces gerelateerde systemen aan boord centraal worden gevirtualiseerd en geïntegreerd. Bovendien kunnen deze systemen vanaf alle schermen op het schip gevisualiseerd en bediend worden. Het innovatieve platform vervangt 75% van de computers en keyboard, video en mouse (KVM) hardware en zorgt voor een aanzienlijke reductie van de bekabeling aan boord van het schip.

alvivi

Virtualisatie maakt creatie van nieuw land mogelijk

De nieuwe digitaliseringsoplossing draait nu met succes op zeven sleephopperzuigers van DEME, een van de grootste baggerondernemingen ter wereld. Productmanager Johan van Rikxoort over het succes: “Alle TSHD's zijn uitgerust met technologie van het hoogste niveau voor een maximale productie en optimale uptime van de schepen. Zo maakt virtualisatie de creatie van nieuw land mogelijk.”

Van Rikxoort legt de voordelen van AlViVi voor de gebruiker uit: “Het platform is snel, gebruiksvriendelijk en uitermate betrouwbaar, wat resulteert in maximale beschikbaarheid en optimale operationele zekerheid. Door het samenbrengen van meerdere systemen in één omgeving, wordt onderhoud en beheer eenvoudiger; zijn updates nog beter en sneller te testen of terug te rollen. Ook wordt de levensduur van de software langer door onafhankelijkheid van het platform en is het systeem uitermate veilig voor indringers.

Intensieve samenwerking

Alewijnse en DEME Group werken sinds 2015 intensief samen bij de automatisering en elektrische installatie aan boord van baggerschepen uit DEME’s vloot. Van Rikxoort: “DEME ons weer het vertrouwen gegeven voor het leveren van een digitaliseringsoplossing in de vorm van een innovatief en succesvol platform voor het hosten van baggersoftware en apparatuur van derde partijen.”

“We werken intensief en prettig met elkaar samen, waarbij wij continu de uitdaging aangaan om de kwaliteit en toegepaste technieken op de DEME-schepen op een hoger niveau te brengen. Samen versterken we elkaar bij de ontwikkeling van nieuwe technieken en toepassingen. Door de realisatie van het nieuwste besturingsconcept kunnen wij proactief bijdragen aan de toekomstbestendigheid en de vereenvoudiging van het onderhoud en beheer van de vloot van DEME.”

Bewezen partner in dredging en offshore

Alewijnse speelt een belangrijke rol bij de automatisering en elektrische installatie van bagger- en offshoreschepen uit DEME’s vloot. De systems integrator is een bewezen partner op het gebied van dredge automation systems, dredging process solutions en dredging control systems.

Zo realiseerde Alewijnse aan boord van diverse sleephopperzuigers van DEME de PLC refit en ontwikkeling van baggerapplicaties, een nieuw alarm- en monitoringssysteem en een upgrade van de baggerproducten ADLS en ASTS.

Alewijnse completes seventh digitalisation solution for DEME Group

DEME Group

DEME’s sleephopperzuigers en offshore vessels maken deel uit van een aanzienlijke vloot van schepen, een van de meest moderne en veelzijdige in de industrie. De schepen worden ingezet voor grote baggerprojecten over de hele wereld.

Klaar voor innovatie?

Lets connect!
Industrial environment
Service