De raamovereenkomst is een voortzetting van het succesvolle service en onderhoudswerk dat Alewijnse al met een contract van twee jaar uitvoerde.

Drinkwaterbedrijf Oasen heeft elektrische systeemintegrator Alewijnse gecontracteerd voor het onderhoud en beheer van elektrische installaties en het oplossen van storingen. Het gaat om een raamovereenkomst van vijf jaar en is een voortzetting van het succesvolle service en onderhoudswerk dat Alewijnse al met een contract van twee jaar uitvoerde.

Production Oasen in the picture

Borging waterlevering door onderhoud

In de samenwerking met Alewijnse vindt Oasen een partner voor het optimale onderhoud van de elektrische systemen en installaties. De prioriteit van het drinkwaterbedrijf is het leveren van onberispelijk drinkwater. Om de leveringszekerheid van het water te kunnen borgen, zijn de installaties altijd operationeel. Oasen bewerkstelligt dit door enerzijds de drinkwaterproducties redundant uit te rusten en anderzijds door regulier onderhoud te plegen. Daarmee voorkomt Oasen grotendeels storingen. Komen ze onverhoopt toch voor, dan is een telefoontje naar de serviceafdeling van Alewijnse snel gepleegd.

 process automation Oasen

Breed inzetbaar en oplossingsgericht

Cees-Jan van den Berg, maintenance engineer bij Oasen werkt regelmatig samen met Alewijnse. "Door de ervaring die wij met elkaar hebben, begrijpt het Alewijnse team goed wat er moet gebeuren. Een ander belangrijk aspect is de goede bereikbaarheid van het team. Bovendien is de montageploeg breed inzetbaar en werkt het oplossingsgericht. Je kunt aangeven wat je wilt en het Alewijnse team zorgt ervoor dat de opdracht van A tot en met Z wordt uitgevoerd."

Expertise in drinkwaterinstallaties

Alewijnse voert al jarenlang onderhoudswerkzaamheden uit aan de installaties van Oasen. De monteurs kennen de productieprocessen en zijn thuis in de zuiveringslocaties. Volgens Gerard Jansen, sales engineer voegt Alewijnse veel waarde toe door de domeinkennis en ervaring met de installaties, processen en werkmethodieken. "Deze expertise passen we ook toe bij andere grote drinkwaterbedrijven, waar we soms al meer dan veertig jaar werk verrichten. Niet geheel onbelangrijk is ook de omgang met veiligheids- en hygiëneregels. Leveringsbetrouwbaarheid en kwaliteit van het drinkwater zijn bij Oasen altijd topprioriteit."

 glass of water fill Oasen

Lekker en gezond drinkwater uit de kraan

Oasen is het drinkwaterbedrijf van het Groene Hart. Elke dag zorgt Oasen ervoor dat 750.000 mensen lekker en gezond drinkwater uit de kraan krijgen. Het is een maatschappelijk bedrijf dat op duurzame wijze werkt en daarbij de volksgezondheid voorop zet. Oasen hanteert hoge standaarden voor de kwaliteit en de beschikbaarheid van drinkwater en handelt doelmatig en klantgericht door continue innovatie, ontwikkeling en interactie met zijn omgeving. Het bedrijf maakt met zes zuiveringsstations het (oever)grondwater lekker en betrouwbaar. Voor de juiste druk zorgen de vijf distributiestations. De opslag van het water vindt plaats in de drie suppletiestations. Daarnaast heeft Oasen nog één watertoren in gebruik.

Specialist in industriële en maritieme technologie

Alewijnse heeft meer dan 130 jaar ervaring in maritieme en industriële technologie en werkt ieder jaar aan de nieuwbouw, refit, onderhoud en reparatie van een groot aantal vaartuigen, waaronder jachten, schepen voor marine & overheid en dredging & offshore. In de industriële sector is Alewijnse gespecialiseerd in drinkwaterproductie, food en specifieke projecten in de maakindustrie.

Als allround systeem integrator biedt Alewijnse een uitgebreid pakket aan technische oplossingen voor automatisering en elektrische installaties. Daarmee werkt het bedrijf aan een duurzame toekomst door het ontwerpen van nieuwe technieken, zoals brandstofceloplossingen, hybride voortstuwing, LNG-oplossingen en maritiem en industrieel energiemanagement.

Ready for innovation?

Lets connect!
Industrial environment
Service