Alewijnse heeft met succes een nieuwe transformator aangesloten op het hoogspanningsbord en de distributiepanelen van een nieuwe boor aan boord van DEME’s installatieschip Innovation.

Alewijnse DEME Innovation Offshore Wind

De eerste stappen zijn gezet voor Saint-Nazaire, het eerste offshore windmolenpark van Frankrijk. Alewijnse heeft met succes een nieuwe transformator aangesloten op het hoogspanningsbord en de distributiepanelen van een nieuwe boor aan boord van DEME’s installatieschip Innovation, om in rotsachtige zeebodems funderingen te boren voor de installatie van XL-monopijlers voor windturbines. De installatie-, kabel- en ijzerwerkzaamheden zijn ondanks de strenge coronamaatregelen naar tevredenheid en binnen de gestelde projectperiode afgerond.

DEME en Alewijnse werken sinds 2015 intensief samen bij de automatisering en elektrische installatie aan boord van op offshore (wind) schepen. Gezamenlijke opgeleverde projecten zijn bijvoorbeeld de levering en installatie van een innovatief en intuïtief vessel management systeem van het helikopterdek aan boord van het jack-up vessel Apollo, de bekabeling aan boord van kabellegger Living Stone en de ontwikkeling van twee geavanceerde QA Bolt Tension Logging systemen voor de installatie van windmolens.

Klaar voor innovatie?

Lets connect!
Industrial environment
Service