Aan boord van dit megajacht is Alewijnse verantwoordelijk is voor de complete elektrische systeemintegratie

Alewijnse heeft met succes een Factory Acceptance Test (FAT) uitgevoerd van het Alewijnse Alarm Monitoring Systeem (AMS) voor een superjacht bij Oceanco, waar Alewijnse verantwoordelijk is voor de complete elektrische systeemintegratie aan boord, inclusief het ontwerp en de installatie van de alarmmonitoringsystemen.

Uniek tijdens de FAT was de nieuwe toepassing van een redundante PLC met ongeveer 840 hardwired I/O’s en 1100 soft I/O’s. Door dit systeem is er altijd een back-up actief die de functionaliteit naadloos overneemt, mocht het gebeuren dat een van de twee hoofd PLC’s uitvalt.

Samen met de surveyor van Lloyds Register heeft Alewijnse de relevante testen met succes en zonder enige opmerkingen doorlopen. De surveyor complimenteerde het team met de goede voorbereiding en de overzichtelijke set-up in de testruimte.

De mijlpaal markeert het einde van de eerste fase van het project voor Oceanco. In de volgende fase zal Alewijnse het AMCS verder implementeren met seriële communicatie met diverse systemen aan boord, besturing van pompen en kleppen en de tanksounding.

Parallel hiermee richt Alewijnse zich op een ander systeem voor de afhandeling van alle signalen in de brugbesturing. Ook dit systeem wordt met een redundante PLC uitgevoerd, die is gekoppeld aan het alarmmonitoringsysteem.

Ready for innovation?

Lets connect!
Industrial environment
Service