De explorer jachten zijn ontworpen om uitgebreid te kunnen cruisen in de wateren van Scandinavië.

Nieuw hybride voorstuwingssysteem

Alewijnse heeft de complete elektrische installatie en automatisering geleverd voor de hybride explorer jachten Poseidon en Arizona. Voor beide jachten ontwierp en installeerde de systeem integrator niet alleen een besturings- en energiedistributiesysteem, maar ook een nieuw hybride voortstuwingssysteem, aan boord geïntegreerd met een dynamic position (DP) installatie en vier stabilisatoren.

Noordelijk cruisen

De explorer jachten zijn 26 meter lang en bieden plaats aan twaalf personen. De schepen zijn ontworpen om uitgebreid te kunnen cruisen in de Oostzee en langs de kustlijn van Scandinavië. Om door ijs te kunnen varen, beschikken de jachten over een stalen romp met ijsversterkingen en een aluminium bovenbouw. Aan boord zijn daarnaast zeer geavanceerde installaties en faciliteiten aangebracht om zo veilig en comfortabel mogelijk te kunnen varen. Een uniek systeem is de one-man-control installatie, waarmee de handelingen aan boord zo zijn geautomatiseerd, dat het technisch mogelijk is dat slechts één bemanningslid het schip bestuurt.

  Alewijnse electrical and automation outfitting on board Hybrid explorer yachts Poseidon and Arizona

  Hybride systeem op maat

  Voor elk van de schepen ontwikkelde Alewijnse een op maat gemaakt hybride voorstuwingssysteem, dat bestaat uit twee dieselmotoren en asgeneratoren voor energieopwekking en voorstuwing. Het systeem is ook uitgerust met een batterijset en variabele speed DC-generatoren voor uitstootvrij en geluidloos varen.

  Het hybride voortstuwingssysteem is gekoppeld aan een overkoepelend Alewijnse automatiseringssysteem voor de interface tussen het hybride voorstuwingssysteem, monitoring, controle, alarmafhandeling, wisselstroom (AC), gelijkstroom (DC), veiligheid en verlichting.

  Ervaring in superjacht sector

  Alewijnse heeft uitgebreide ervaring met het ontwerpen van hybride installaties en het technisch realiseren van geïntegreerde elektrische systemen aan boord van complexe luxe jachten. Als elektrische systeem integrator heeft het bedrijf al vele nieuwbouw- en refitprojecten in de jachtensector op zijn naam staan, waarbij schepen onder andere worden voorzien van AV/IT-netwerken, geïntegreerde brugsystemen, navigatie en communicatieapparatuur en diverse schakelborden.

  Klaar voor innovatie?

  Lets connect!
  Industrial environment
  Service