De Windcat CTV’s worden ingezet voor het dagelijkse transport van technisch personeel, materiaal en speciaal transport.

Succesvolle samenwerking

Alewijnse Marine werkt al jarenlang met succes samen met scheepswerf Dok en Scheepsbouw Woudsend en offshore dienstverlener Windcat Workboats. In totaal heeft Alewijnse nu bijna twintig Windcat schepen elektrisch opgeleverd in een periode van tien jaar.

Offshore Crew Transfer Vessels

Zo maken de offshore Crew Transfer Vessels (CTV’s) Windcat 41, 42, 43, 45 en 46 onderdeel uit van een serie CTV’s die eigenaar Windcat Workboats laat bouwen bij Dok en Scheepsbouw Woudsend, waarbij Alewijnse verantwoordelijk is voor de elektrische installatie.

De Windcat CTV’s worden ingezet voor het dagelijkse transport van technisch personeel, materiaal en speciaal transport. Windcat beheert een vloot van meer dan veertig kleine, snelle catamarans in verschillende soorten modellen, die actief zijn in de wateren van Noord-West Europa, van Engeland tot Denemarken en Duitsland.

Alewijnse on board offshore Crew Transfer Vessels (CTVs) for Windcat

Complete installatie

Voor de Windcat 45 en 46 leverde Alewijnse de complete elektrische installatie, inclusief lessenaar en alarm en monitoring systeem. Vanaf de Windcat 41 zijn de gewone batterijen vervangen door Lithium-Ion batterijen vanwege de hoge energiedichtheid. Daarnaast assisteert Alewijnse de werf bij het maken en plaatsen van de aluminium kabelbanen en fundaties.

We lopen al sinds 2009 op de werf van Dok en Scheepsbouw Woudsend voor de nieuwbouw of refit van de Windcat-schepen. In totaal hebben we nu zo’n zeventien schepen van Windcat opgeleverd. De projecten verlopen voor alle partijen erg goed. Woudsend en Windcat zijn zeer tevreden over de kwaliteit van de afgeleverde schepen en de flexibiliteit van Alewijnse.

Bertran Smit, project manager @Alewijnse

Klaar voor innovatie?

Lets connect!
Industrial environment
Service