In zijn tijd bij Alewijnse heeft Daniel aan verschillende projecten gewerkt. Elk met eigen ervaringen en leermomenten.

Ik werk nu als sitemanager op een van onze grootste projecten en ik kan eerlijk zeggen dat ik enorm van mijn werk geniet.

Daniel Tecuță, Electrical Prodution Supervisor

"Van 2007 tot 2010 werkte ik op de installatieafdeling, waar ik heel veel heb geleerd. Alle ervaring die ik in die jaren heb opgedaan, helpt me nu nog steeds in mijn dagelijkse werk aan boord. In 2011 kreeg ik de kans om over te stappen naar onze engineeringafdeling, waar ik vijf jaar heb gewerkt. In 2016 wilde ik een nieuwe uitdaging, dus verhuisde ik naar het buitenland, samen met mijn gezin. De tijd in het buitenland gaf me een frisse blik en veel motivatie."

“Als elektricien heb ik meegewerkt aan de bouw van het hoofdverdelingsschakelbord en het bedieningsschakelbord van een Trailing Suction Hopper Dredger (TSHD). Deze schakelborden heb ik aan boord van het schip kunnen aansluiten. Het was een heel belangrijke ervaring om een schakelbord in de werkplaats in elkaar te zetten en het dan aan boord te zien, hoe het werkt en met de rest verbonden is.

Een ander project waar ik echt van genoten heb, is een onderzoeksschip. Dat was het enige project waarbij ik deel uitmaakte van alle bouwfasen, van engineering tot proefvaarten op zee, het coördineren van de installatie en vervolgens de inbedrijfstelling. Echt een unieke ervaring. Dit soort onderzoeksschepen zijn een unieke kans en ik ben erg trots dat ik eraan heb bijgedragen.

Natuurlijk waren er ook projecten die niet zo leuk waren, maar dat komt vooral door de werkomstandigheden, die soms zwaar kunnen zijn. Desalniettemin was elk project een belangrijke les en een essentiële leerervaring om te komen waar ik nu ben.

Momenteel werk ik op een schip dat in de Rotterdamse haven ligt. De grootste uitdaging bij dit project waren de zeer krappe deadlines. We hebben alle uitdagingen kunnen overwinnen omdat we echt als een hecht team hebben gewerkt en veel koffie hebben gedronken”, zegt Daniel.

Daniel aan wal

Werken in Rotterdam betekent dat Daniel lange tijd weg is van zijn gezin. We vroegen hem hoe hij daarmee omgaat.

“Alle collega's die in het buitenland werken, zullen vertellen dat het niet gemakkelijk is, maar we zijn toegewijd aan zowel het werk als het zo goed mogelijk ondersteunen van onze gezinnen. Dit is een compromis die we samen met onze partners en families sluiten. Zonder hun steun zouden we dit allemaal niet kunnen doen. De tijd weg van huis voelt soms lang, maar ook dat hoort bij het leven. Ik heb tenslotte een van de beste banen ter wereld."

Heeft Daniel's verhaal jou nieuwsgierig gemaakt naar het werken bij Alewijnse and wil je binnenkort deel uitmaken van de familie? Bekijk onze vacatures hier of stuur een open sollicitatie.

Ready for innovation?

Lets connect!
Industrial environment