“De mogelijkheid om mijn ambitie waar te kunnen maken om overall inbedrijfsteller te worden met een specialisatie in PLC en SCADA. Dat was reden genoeg voor mij om weer bij Alewijnse in dienst te komen,” vertelt Richard.

Hoe word je inbedrijfsteller?

“Inbedrijfstelling leer je niet op school. Voor mijn vorige werkgever stelde ik deegverwerkende installaties bij industriële bakkerijen over de hele wereld in bedrijf. Tijdens de opbouw en het inbedrijfstellen loste ik de technische problemen op die op dat moment aan het oppervlak kwamen. Hier is de term ‘learning on the job’ echt op zijn plaats. Je leert door het werk te doen. Bij Alewijnse specialiseer ik me in PLC en SCADA. Als ik dat onder de knie heb, ben ik allround inzetbaar op een project en kan ik een diversiteit aan uitdagingen zelf oplossen. Voor mijn gevoel beheers ik alle onderdelen van een installatie van A tot en met Z.”

“Collega's zijn leuk!”

Dat horen we bij Alewijnse natuurlijk graag, een collega die ons leuk vindt. “De afwisseling van het binnen- en buitenwerken is enorm leuk. Ik werk samen met collega-monteurs en onze software-engineers heb ik ook nodig bij mijn werk. Daardoor ken ik veel collega's goed. Het goede gevoel komt doordat we samen een project ‘doen’ en samen werken aan en naar een goed eindresultaat. Daar krijg ik een kick van.”

Kaliwaal

Inbedrijfstelling leer je niet op school. Ik ben er gewoon ingerold.

Richard Pols, Inbedrijfsteller

“Klanten zijn ook leuk. Aan de ene kant heb ik mijn collega's en aan de andere kant de klanten, het zijn twee werelden die samenkomen op een project. Er is flexibiliteit nodig in de omgang met verschillende klanten. Je moet je aanpassen aan hun manier van werken. De ene klant weet wat hij wil en heeft zijn aanvraag goed gespecificeerd voor je klaarstaan. De andere vertelt je wat hij als eindresultaat wil en laat je je gang gaan. Dat vereist een andere aanpak. Beide manieren van werken hebben een uitdaging in zich. Die afwisseling, waardoor ik op verschillende manieren creatief moet werken, spreekt me aan.”

De interessantste klanten

“Als ik moet kiezen tussen vleesverwerking en geothermie, kies ik voor geothermie. Alle klanten zijn me even lief, maar het aardwarmte proces is echt gaaf. De (diepte-)afstanden waar het over gaat, de werking van de aardwarmte-afdracht, kortom: dit specifieke industriële proces is boeiend. Er zijn meer industriële werelden die mij aanspreken. Ik heb ook gewerkt aan de installatie van de Kaliwaal. De kaliwaal is een drijvende zandklasseerinstallatie met een fascinerend industrieel proces met technisch mooie uitdagingen om aan te werken.”

Heeft het verhaal van Richard jou nieuwsgierig gemaakt naar inbedrijfstellen en wil jij binnenkort deel uitmaken van de Alewijnse-familie? Bekijk hier onze openstaande vacatures of stuur een open sollicitatie.

Klaar voor innovatie?

Lets connect!
Industrial environment