Samen de vruchten plukken van de laatste high-end systemen en technieken. 

Binnen het thema #WeConnectToTheFuture introduceert het bedrijf de nieuwste trends op het gebied van elektrotechniek en automatisering in thema's die van vitaal belang zijn voor ons maritieme ecosysteem: smart shipping, digitalisering en energietransitie.

De maritieme sector is een internationale sector in beweging. Nieuwe technologieën, ontwikkelingen en werkgebieden volgen elkaar snel op. Alewijnse werkt als systeem integrator graag samen met klanten en partners om kennis te bundelen en samen stappen richting de toekomst te zetten, zodat scheepsbouwers, eigenaars en bemanning de vruchten kunnen plukken van de laatste high-end systemen en technieken. 

Simulaties en digital twins

Een van de nieuwste toepassingen die Alewijnse samen met klanten en partners heeft ontwikkeld, zijn simulaties en digital twins, die momenteel zorgen voor een revolutie in de maakindustrie. De techniek is er, en de ontwikkeling in het maritieme werkveld is in volle gang. Alewijnse en Tree C lopen hierin voorop door samen nieuwe 3D digital twin toepassingen aan te bieden die specifieke mission equipment van schepen op een realistische manier kunnen simuleren. Dit brengt grote voordelen met zich mee, zoals het efficiënter ontwerpen en testen van systemen, het optimaliseren van trainingen in een fysisch correcte 3D-omgeving en het aanbieden van de beste remote service, zodat de performance van systemen enorm verbetert en klanten veel tijd en kosten besparen.

Lasertechnologie via glasvezelkabels

Samen met Fibr8 introduceert Alewijnse de nieuwste lichttechnologie voor de maritieme industrie. Met laserlicht via superdunne en flexibele glasvezelkabels kunnen zij een krachtig lijnenspel aan boord creëren. Uiterst strak en subtiel, waardoor de meest spectaculaire lichteffecten ontstaan. Het is de nieuwste technologie met eindeloze mogelijkheden voor de toekomst.

 

 

_DSC3213.jpg
maritime industry.jpg

Energieconversie

Met Ingeteam, specialist in power conversie, zet Alewijnse grote stappen richting een duurzame wereld. Beide bedrijven delen dezelfde visie voor een duurzame wereld en werken nauw samen bij het aanbieden van hybride en elektrische aandrijfsystemen, energieopslaginstallaties, elektromotoren en frequentieregelaars, waarbij digitalisering en toekomstige technische ontwikkelingen een belangrijke rol spelen. Samen bieden de bedrijven state of the art technologie voor alle soorten projecten in de maritieme industrie.

Autonoom varen

Technologieontwikkelaar en dienstenbedrijf SEAFAR is pioneer op het gebied van semi-autonoom varen. Om schepen op afstand te besturen, varen kapiteins op afstand mee vanuit een control room. Zij sturen drie schepen tegelijk aan, 80% gaat autonoom, met minder crew aan boord. Unieke technieken voor de binnenvaart die door de combinatie van facetten een efficiënt geheel vormen. Om dit semi-autonoom varen verder te ontwikkelen, werkt SEAFAR samen met Alewijnse voor het uitrollen van nieuwe systemen, technische ondersteuning, onderhoud en remote service, om zo schepen #SEAFAReady! te maken voor de toekomst.

Wil je meer leren over autonoom varen? Neem dan deel aan het kennistheater ‘Staan de beste stuurlui straks écht aan wal?’ op donderdag 19 mei van 16:30 tot 17:15, waarbij SMASH! in gesprek gaat met Seafar, Kotug, Alewijnse en Shipping Technology over autonoom varen, om te zien wat op korte en middellange termijn de voordelen van deze technologie voor de maritieme sector gaat zijn.

NextLevel

Onze Alewijnse experts hopen jou te ontmoeten op stand F208 van SMASH!, die zich bevindt op de geheel vernieuwde beursvloer Next Level van Maritime Industry, waar je alles kunt vinden over de toekomst van de maritieme industrie. Geniet op Next Level ook van een uitzonderlijke horeca ervaring dankzij een foodcourt waar de lekkerste hapjes te verkrijgen zijn.

Alle informatie, ook over het gratis aanmelden,  kun je vinden op onze website: https://www.alewijnse.nl/evenementen/maritime-industry

Klaar voor innovatie?

Lets connect!
Industrial environment
Service