Alewijnse tekende twee contracten met Damen Yachting voor de complete elektrische installatie, Nav-Com en AV-IT systemen op alle vier de AMELS 60 superjachten. 

In de rol van elektrische systeemintegrator heeft Alewijnse een sterke relatie opgebouwd met AMELS en Damen Yachting, die in het verleden aan meerdere projecten hebben gewerkt. Zo vormen de ontwerp- en installatietechnici van het bedrijf een waardevol onderdeel van het superjachtbouwteam op de werf van Damen Yachting in Vlissingen.

Met name de kennis die Alewijnse heeft opgebouwd bij het werk aan de eerste twee AMELS 60 superjachten, stelt het bedrijf in staat om een uitstekende systeemintegratie te leveren op de derde en vierde schepen in deze reeks van AMELS Limited Editions superjachten.

Een gestroomlijnd proces

"Net als bij de eerste twee AMELS 60 superjachten zullen we het uitgebreide pakket van elektrische installatie en systeemintegratie leveren", zegt Dick Breure, Alewijnse sales manager. "Dit omvat het Integrated Bridge System, Audio-Video systemen en IT-netwerk, evenals het hybride aandrijfsysteem".

Zoals de huidige projecten aantonen, resulteert deze ervaring in gestroomlijnde en efficiënte werkprocedures. Alewijnse heeft het grootste deel van het engineeringwerk voor de eerste twee schepen afgerond, in een samenwerkingsproces met het Damen Yachting team.

"Het is ook een proces dat vraagt om flexibiliteit", zegt Dick Breure, waarbij hij benadrukt dat de AMELS 60-serie van superjachten weliswaar in serie wordt gebouwd, maar dat ze nog steeds kunnen worden aangepast aan de eisen van de eigenaar. "Ja, de belangrijkste apparatuur zoals generatoren en schakelborden zijn hetzelfde, maar de systemen die dichter bij de eigenaar staan zijn flexibeler. Hiervoor zullen we gebruik maken van de lessen die we hebben geleerd van de eerste twee schepen op de andere twee schepen".

Mogelijkheid tot aanpassing

Alewijnse's vermogen om zich aan te passen blijkt misschien wel het best uit de manier waarop het zich heeft aangepast aan de uitdagingen die het werken tijdens de coronaviruspandemie met zich meebrengt. "Op dit moment werken we aan verschillende projecten op de AMELS-werf - steeds volgens de geldende richtlijnen voor de preventie van het coronavirus. We zijn erg trots op iedereen die op de werf werkt. Deze omstandigheden vragen veel, maar de projecten liggen nog steeds op schema. Daar hebben ze mijn complimenten voor.

Voor meer informatie over deze jachten, ga naar Damen Yachting.

Service