"Ik heb het nog altijd goed naar mijn zin. Zolang het werk leuk is en de projecten lopen, werk ik graag door bij Alewijnse!" vertelt Ben.

"Vroeger was Alewijnse een echt familiebedrijf, ook voor mij. Mijn vader werkte hier al ruim 25 jaar toen ik op zoek ging naar werk. Zelfs mijn moeder heeft een tijd voor de familie Alewijnse gewerkt. Ook mijn broer en een aantal ooms waren er bekend. Zo ben ik via via als leerlingmonteur binnengekomen. We werkten vier dagen per week en hadden de vijfde dag opleiding. Tegenwoordig wordt er bij een sollicitatie eerst naar je CV gekeken, maar vroeger ging dat heel anders. Je werd eerst in de praktijk getest, dan moest je laten zien wat je kon. Op basis daarvan werd je aangenomen, daar kwam geen CV aan te pas. Ik zat op een streekschool waar op dat moment twee volle klassen van Alewijnse startten."

Hoewel ik begon als leerlingmonteur, ben ik inmiddels ‘Mister Ben’ de chef monteur.

Ben Terwindt, Chef monteur

"We werken steeds meer met internationale collega’s. Heel langzaam beginnen we één Europa te worden en dat zie je al bij Alewijnse. We werken bijvoorbeeld veel samen met collega’s uit Roemenië. In het begin moest ik wennen aan zoveel Engels praten, maar inmiddels praten we ook tijdens de lunch gewoon in het Engels met elkaar over ons privéleven."

Groep collegas Ben Terwindt

"Mijn hart heb ik aan boord liggen. Vroeger werkte ik altijd aan boord van schepen, daar heb ik mijn ervaring opgedaan. Nu heb ik doorgaans geen gereedschap meer in handen, behalve een meter richting het einde van een project. Toch zorg ik ervoor dat ik iedere dag 5 of 6 keer aan boord kom, om even een rondje te maken en zicht te houden op wat er gebeurt. Dat begint ’s ochtends al nadat ik mijn mail heb opgestart, dan maak ik het eerste rondje. Zo blijf ik toch verbonden met het schip."

Heeft Ben's verhaal jou nieuwsgierig gemaakt naar het werken bij Alewijnse en wil je binnenkort deel uitmaken van de familie? Bekijk hier onze vacatures of stuur een open sollicitatie

Ready for innovation?

Lets connect!
Industrial environment