Door de bouw van het nieuwe schip kan AAD de komende dertig jaar doorgaan met wetenschappelijke expedities naar Antarctica.

Complete elektrische systeemintegratie

Alewijnse is verantwoordelijk voor de engineering, levering en installatie van de gehele elektrische installatie aan boord van de Antarctic Supply and Research Vessel (ASRV) Nuyina, waaronder de hoofdstroominstallatie, de voortstuwings- en boegschroefsystemen en het geïntegreerde platform management systeem.

Patrick van Keulen, technisch project manager bij Alewijnse: “We zijn er erg trots op dat we verantwoordelijk zijn voor de complete elektrische systeem integratie aan boord van RSV Nuyina. De complexiteit en omvang van dit project is enorm. Het schip moet bijvoorbeeld kunnen werken bij lage temperaturen tot -30°C en ijs kunnen breken tot 1,65 meter dikte.

Dit betekent dat de gebruikte apparatuur en materialen enorm slijtvast moeten zijn en dat het ontwerp van de hoofdvoortstuwingslijn, inclusief de integratie met het hoofdstroom distributienetwerk, buitengewoon gecompliceerd is. We kijken er naar uit om onze brede expertise te laten zien op het gebied van elektrotechniek en automatisering om dit project tot een succesvol einde te brengen.”

Bijdrage leveren aan het behoud van Antarctica

“Het is fantastisch om een belangrijke rol te spelen in dit bijzondere project, omdat de bouw van dit type schip niet vaak voorkomt", voegt Patrick van Keulen eraan toe. "Ook zijn we blij dat we een bijdrage kunnen leveren aan de belangrijkste missie van RSV Nuyina: het behoud van Antarctica, een van de meest ongerepte en speciale plekken op aarde. "

Wil je meer weten? Vraag het Maurice Seijkens

Service