Om de koelcapaciteit van slachthuis T.Boer uit te breiden was een verhoging van het vermogen een must.

Met een extra trafo zou dit doel worden bereikt. Voor het realiseren van het benodigde vermogen werd Alewijnse betrokken. Maar die adviseerde een grotere investering die de totale Life Cycle Cost aanzienlijk verlaagde. De vleesverwerker ging akkoord.

Extra vermogen voor extra koelcel

Voor de vergroting van de koelcapaciteit was extra vermogen nodig. Dit zou gerealiseerd worden door een extra trafo te installeren. Alewijnse werd benaderd om mee te denken over de uitbreiding van het vermogen en de trafobelasting. Jean-Pierre Gerrits, projectmanager Industrie, gooide het over een andere boeg. Hij onderzocht welke investeringen er in de komende 20 jaar nodig waren om de energievoorziening betrouwbaar te houden. Op basis van de Life Cycle Costing (LCC) -totale kosten van de installatie gedurende levensduur- over de komende 20 jaar afgezet tegen de investering bleek de beste optie de bestaande hoofdverdelers te vervangen en uit te breiden met extra groepen. Door de compactere bouwvorm was het mogelijk te benodigde uitbreiding te realiseren in de beperkte ruimte.

​Kostenbesparing door investering

De initiële gedachte om een extra trafo te installeren werd verlaten. De additionele trafo zou extra vaste kosten en energieverliezen met zich meebrengen. Door het vervangen van de bestaande hoofdverdeler blijft het aantal trafo's gelijk en daarmee de vaste kosten per maand. Daar komt bij dat van de bestaande hoofdverdeler een aantal onderdelen incourant waren. Daardoor was renovatie of vervanging binnen afzienbare tijd onvermijdelijk. Door de nieuwe hoofdverdeler met uitbreidingsmogelijkheden en generatorvelden is de energieverdeling weer verantwoord gewaarborgd voor de komende jaren.

Over T.Boer & Zn.

T. Boer & Zn. is een wereldwijd opererende kalfsvleesverwerkende onderneming, die in meer dan vijftig landen zijn afzet vindt. Het bedrijf is uitgegroeid tot één van de belangrijkste leveranciers van kalfsvleesproducten in de wereld en maakt onderdeel uit van de VanDrie Group.

Service