In Wapenveld is in opdracht van Vitens, de grootste drinkwaterproducent van Nederland, een nieuw reinwaterreservoir gebouwd voor zo'n twee miljoen liter zuiver drinkwater.

Nieuwe reinwaterreservoirs voor opvangen pieken

Het water in dit reinwaterreservoir is afkomstig van productiebedrijf Epe waar het water dag en nacht wordt opgepompt. Deze watervoorraad  is een buffer voor de momenten dat er bijvoorbeeld pieken optreden in de vraag naar water. Met de drinkwaterreservoirs kan Vitens de levering van water altijd garanderen.

Elektrotechniek en proceautomatisering

Aannemersbedrijf H. van Haarst won de aanbesteding voor de bouw van het reservoir. Alewijnse ontving vervolgens de opdracht voor het realiseren van de elektrotechnische installatie en de procesautomatisering. Marco Jansen was hoofduitvoerder op dit project. "Wij zijn samen met Van Haarst in september 2018 begonnen met de bouw, waarbij wij af en toe aanwezig waren voor vooral de aarding en sparingen. De totale bouwtijd van de elektrotechnische installatie nam ongeveer 5 weken in beslag. De installatie hebben wij vervolgens inbedrijf gesteld. Gedurende de bouwtijd is ook de procesautomatisering ingericht.

Oplevering, feest en complimenten

Alhoewel de oplevering al in november van 2019 had plaatsgevonden, is het reservoir 19 maart 2020 pas feestelijk geopend. Marco vervolgt trots: "Vitens liet weten dat ze tevreden waren over de kwaliteit van zowel het elektrotechnische werk als de gerealiseerde procesautomatisering. Dat zijn de dus complimenten voor het hele team."

Reservoirs Vitens

  • Totaal aantal reinwaterreservoirs circa 270
  • Totaal bergingsvolume 350.000 m3
  • Volume per reservoir varieert van 300 m3 tot wel 15.000 m3 (bij Enschede en Utrecht)
     

Bron info reservoirs: De Stentor d.d. 22-12-2018

Bron foto: Aannemersbedrijf H. van Haarst

Ready for innovation?

Lets connect!
Industrial environment
Service